Respect the past, create the future

Respect the past, create the future

28/4/2019
Hallo lezer, lezeres,
Ik wil jullie bij deze graag op de hoogte brengen van waar ik mee bezig ben en waarmee ik jullie in de toekomst van dienst kan zijn in mijn praktijk. Ik draag reeds de titel van Indonesisch Massagetherapeut en de klachtgerichte massages zal ik voorlopig blijven verderzetten zoals ik ze nu aanbied.  Bovendien volg ik nu de 3jarige opleiding tot tuinatherapeut en volwaardige traditionele chinese geneeskundige therapeute.  Veel grote woorden in 1 zin en die wil ik graag wat verduidelijken. De traditionele chinese geneeskunde begint met een inzicht in het meridianenstelsel en behelst ook een vrij uitgebreide kennis van anatomie. Momenteel zit in mijn 2de jaar van de opleiding en bestudeer ik de Chinese Voedingsleer omdat de geneeskunde ook vertrekt vanuit een gezonde voeding aan de basis van gezondheid. Voeding is geneeskunde.  Tenslotte begint in september 2019 mijn laatste jaar in de Tuina-therapie; de Chinese massage en manuele therapie om een heleboel lichamelijke klachten te kunnen aanpakken.   Zomer 2020 zal ik in mijn praktijk meer en meer beginnen inzetten op die holistische therapie.  

Naast de traditionele chinese geneeskunde volg ik momenteel ook zenuwreflexologie; zeer nauw aanverwant aan de voetreflexologie, maar toch nog een stadium uitgebreider. Hierover schrijf ik graag later meer.  Afstuderen voor deze opleiding doe ik einde mei.  

In juli 2019 staat er ook nog een studie anti-ageing acupunctuur op het programma. Schoonheid en wellness in 1! Hierover later dus ook meer nieuws in de zomer.  

Gezonde groeten

Sophie