Massage als weg naar een gezonder leven

U kan bij mij terecht voor tuina-therapie.  

Het woord "Tuina" (uitgesproken: 'twiena')is een nieuwe term voor een oude Chinese therapie.  Tuina is een belangrijke component in de Traditionele Chinese Geneeskunde, en staat naast de acupunctuur, de Chinese kruiden en Taichi - Qigong.
Het gebruik van Tuina is gebaseerd op de basistheorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De indicaties zijn hoofdzakelijk orthopedisch van aard (spier-, bot- en gewrichtsklachten).   Het bestaat grotendeels uit Chinese medische massage, gewrichtsmanipulaties en oefeningen. Door deze technieken worden obstructies in de meridianen verdreven, de energie - en bloedcirculatie bevorderd, dislocaties van de gewrichten geredu­ceerd, de "soft tissues" (weke delen) geheeld,  het zenuw­stelsel gereguleerd en de gewrichtsmobiliteit verbeterd.

Traditionele Chinese geneeskunde, ook bekend als Chinese geneeskunde is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische gebruiken uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn. Chinese geneeskunde gebruikt hoofdzakelijk een methode van analyse en synthese bij het onderzoeken van de interne systemen / organen van het menselijk lichaam en hun wederzijdse relaties met de interne en externe omgeving.  Ze vindt haar oorsprong in de theorie van de 5 elementen, het meridiaanstelsel van het menselijk lichaam, Yin-Yang en andere systemen. 

Het grootste verschil met andere massagetherapieën of met kine-behandelingen is dat er op een andere manier wordt gezocht naar de oorzaak van uw klachten en niet alleen symptomatisch een behandeling wordt uitgevoerd.   Het welzijn op langere termijn staat dus voorop.  


Deze manier van behandelen wordt ook toegepast bij kinderen tem 7 jaar.   Hierover vindt u meer informatie op de deze pagina.


Belangrijke info vooraleer u een massage boekt!

Ik vind persoonlijke hygiene zeer belangrijk dus ik verwacht dat u dit ook hoog in het vaandel draagt. De massages die ik geef hebben niets met erotiek en/of seks te maken. Klanten die toch seksueel getinte opmerkingen maken of seksuele handelingen en/of gedragingen doen, worden direct uit de massagepraktijk verwijderd en verliezen hun mogelijkheid op enige verdere behandeling in de toekomst. 

PRIJZEN

  • Klachtgerichte lichaamsmassage van 30min       35€ (abonnement van 10 beurten aan 325€)
De 1ste massage die u bij mij boekt, zal voorafgegaan worden door een kort gesprek waarin ik pijl naar uw klachten, gezondheidstoestand, verwachtingen.  Ik vind het belangrijk en het is noodzakelijk om op de hoogte te zijn hiervan zodat ik u de beste gepersonaliseerde therapie kan geven.


prev next
play