Massage: Tuina-massage als weg naar een gezonder leven

Tui = ‘duwen’ en Na betekent ‘grijpen’.  Tuina (uitgesproken ‘twiena’) staat dus voor specifieke Chinese massagetechnieken die ervoor zorgen dat pijn wordt verminderd, lokale blokkades kunnen worden aangepakt en dat je een algehele gezondheidsboost krijgt.  Chinese massage is erop gericht om weer een balans te creëren tussen yin en yang.  Het stimuleert je lichaamseigen systeem om weer in evenwicht te geraken.      

Met welke problemen kan ik u helpen?

  • In de eerste plaats spier -, pees- en gewrichtsgerelateerde problematiek en dit voor zowel acute klachten als chronische pijnen.  Dit kan heel breed zijn: rug, nek, schouder, knie, enkel, elleboog, pols,...
  • Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom
  • Hoofdpijnklachten
  • Spijsverteringsproblematiek
  • Herstel na een (orthopedische) operatie
  • ...

Traditionele Chinese geneeskunde, ook bekend als Chinese geneeskunde is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische behandelingsopties uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn.  Ze vindt haar oorsprong in de theorie van de yin & yang, de 5 elementen, en het meridiaanstelsel dat u misschien al kent van de acupunctuur.  

Het grootste verschil met andere massagetherapieën of met kine-behandelingen is dat er op een andere manier wordt gezocht naar de oorzaak van uw klachten en niet alleen symptomatisch een behandeling wordt uitgevoerd.   Het welzijn op langere termijn staat dus voorop.  

Deze manier van behandelen wordt ook toegepast bij kinderen tem 7 jaar. 


Belangrijke info vooraleer u een massage boekt!

Ik vind persoonlijke hygiene zeer belangrijk dus ik verwacht dat u dit ook hoog in het vaandel draagt. De massages die ik geef hebben niets met erotiek en/of seks te maken. Klanten die toch seksueel getinte opmerkingen maken of seksuele handelingen en/of gedragingen doen, worden direct uit de massagepraktijk verwijderd en verliezen hun mogelijkheid op enige verdere behandeling in de toekomst.  

De 1ste massage die u bij mij boekt, zal voorafgegaan worden door een kort gesprek waarin ik pijl naar uw klachten, gezondheidstoestand, verwachtingen.  Ik vind het belangrijk en het is noodzakelijk om op de hoogte te zijn hiervan zodat ik u de beste gepersonaliseerde therapie kan geven.

     ________________________________________________________________________________________

Ik bied 2 opties aan; een korte massage van voet en onderbenen van ca 40min en daarnaast een tuina-massage van 1u.    

1) De massage van voeten en onderbenen is geschikt voor iedereen, en zeker voor mensen die op zoek zijn naar wat vitaliteit in hun leven.   De voeten en de onderbenen bieden toegang tot een aantal zeer invloedrijke meridiaanbanen die invloed hebben op onze spijsvertering onder andere, maar ook krachtig kunnen werken bij vochtproblematiek, algehele stress-gerelateerde klachten, hoofdpijnen, ...   
De massage duurt ongeveer 40min en kost 45€.  Deze massage wordt altijd voorgegaan door een kort gesprek waarin we uw medische achtergrond even overlopen.


2) De therapeutische tuina-massage van 1u is een klachtgerichte massage van ca 1u waarin ik samen met u kijk en bespreek waar de klacht zich bevindt en waarbij ik dan een gepersonaliseerde massagetherapie voor u maak.   Dit zal altijd voor een gedeelte een behandeling zijn van het probleem en de symptomen, maar ik zal ook acupressuur en massage toepassen op andere lichaamsdelen die ervoor kunnen zorgen dat ook de oorzaak van uw probleem wordt aangepakt.   
Met welke problemen kan u hiervoor bij mij terecht?
Dit kan heel breed zijn, gaande van spier - en peesklachten, gewrichtsproblematiek,  spijsverteringsklachten, migraine of hoofdpijnklachten, chronische pijnklachten, fibromyalgie,...
Deze behandeling kost 65€. 

Ik geloof ook zeer sterk in de totaliteit van wat de chinese geneeskunde te bieden heeft, dus waar mogelijk kan ik ook wat advies geven naar levensstijl, voeding en kruiden toe die uw klachten mogelijks mee kunnen verminderen.   Gezondheid is in de eerste plaats uw eigen verantwoordelijkheid, maar ik sta u graag met raad en daad bij om deze te helpen bevorderen.

prev next
play